Pets Place maakt op de website gebruik van cookies, waarbij wij jouw surfgedrag meten om je beter van dienst te kunnen zijn en de website te kunnen verbeteren. Derde partijen plaatsen ook cookies op onze websites, deze zijn nodig om filmpjes te kunnen tonen op onze websites of om te zorgen dat jij informatie kunt delen op social media. Door gebruik te blijven maken van deze website ga je hiermee akkoord. - Privacy verklaring - Verberg dit bericht

Hamsterkooi

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van27producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van27producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kooi voor je hamster kopen? Dierenwinkel Pets Place heeft diverse knaagdierkooien in het assortiment. Voor de kleinste tot de grootste hamsters en van een basismodel tot een echte villa! Als je een hamster koopt, dan wil je uiteraard dat je nieuwe huisdier beschikt over een goede huisvesting. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat jouw hamster zich helemaal thuis voelt en hoe groot moet een hamsterkooi nu eigenlijk zijn?

Hamsterkooi kopen? Hoe groter hoe beter

Een kooi is natuurlijk nooit groot genoeg voor je trouwe vriend, maar hoe groter hoe beter! Bij de keuze van een kooi is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte je hamster nodig heeft. De ideale grootte is 80x40x50 cm. De kleinere kooien zijn vaak uit te breiden door middel van een buizensysteem. Controleer dan eerst het merk van de kooi. Niet alle buizensystemen passen namelijk op elkaar. Door een buizensysteem kan je ook meerdere kooien met elkaar verbinden en creëer je voldoende ruimte. Verder is het prettig om een kooi met horizontale spijlen te hebben, zodat de hamster kan klimmen. Let er wel op dat de tralies niet te ver uit elkaar staan, vooral dwerghamsters kunnen dan makkelijk ontsnappen! Verder is het gebruik van een aquarium en/of terrarium ook prima, hierin kan de hamster lekker graven.

Hamsterkooien van glas

Buiten aquariums of terrariums voor hamsters bestaan er ook glazen hamsterkooien. In deze kooien kan je de hamster goed zien en deze maakt ook hamsterscapen mogelijk. Met hamsterscaping bouw je zelf een verrassende leefwereld vol met uitdagingen voor jouw knager! Doordat glazen kooien vaak hoger zijn kan je een flinke bodemlaag in de kooi doen en kan je hamster zelf tunnels graven in de kooi. Dit stimuleert het natuurlijke gedrag van je hamster.

Zorg ervoor dat de kooi goed sluit, maar niet volledig afgesloten is, zodat deze voldoende geventileerd wordt. Verder moet de kooi makkelijk te reinigen zijn, want dit zal wekelijks moeten gebeuren. Check wanneer je schoonmaakt geregeld of de hamster niet kan ontsnappen, want dit doen ze graag! Plaats de hamster daarom met schoonmaken even in een vervoersmandje (Ferplast). De bodembedekking zal met het verversen eruit gehaald moeten worden en de kooi zelf zal gereinigd moeten worden met een speciaal reinigingsmiddel.

De beste plek voor een hamsterkooi

Niet alleen de kooi, maar ook de plaats waar de kooi staat is belangrijk. Een juiste temperatuur is voor hamsters namelijk erg belangrijk. Een kamertemperatuur tussen de 18°C en 23°C is ideaal. Maak de kamer vooral niet te warm, dat vinden hamsters niet fijn. Belangrijk is om direct zonlicht en tocht te vermijden. Ook een te koude kamer is niet goed, hamsters krijgen dan de neiging om te 'hamsteren', ook wel voedsel zoeken en verzamelen. Bij een omgevingstemperatuur van onder de 5°C, zal je hamster een winterslaap houden. De hartslag, ademhaling en lichaamstemperatuur van je hamster zullen dan zakken. Stoor het diertje niet, maar zet de hamsterkooi in een iets warmere ruimte, dan wordt de hamster weer rustig wakker.

Back to top