• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Houtskoolbarbecue

Houtskoolbarbecue buiten hebben staan? Bekijk hier houtskool barbecues met deksel en zonder deksel van merken als Weber & Patton bij Pets Place Boerenbond!

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van33producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van33producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Barbecueën met een houtskoolbarbecue

De traditionele manier van barbecueën is met houtskool of briketten. De rokerige smaak en de knetterende houtskool zijn kenmerkend voor een houtskool barbecue. Met een houtskool barbecue kan je zeer hoge temperaturen bereiken onder het rooster waar het vlees op ligt. Een nadeel van houtskoolbarbecues is dat het even kan duren voordat de briketten en houtskool warm genoeg zijn om erop te kunnen bakken. Tevens zijn houtskool barbecues minder schoon in gebruik dan bijvoorbeeld elektrische barbecues of gasbarbecues. Over het algemeen zijn houtskoolbarbecues goedkoper in aanschaf dan gasbarbecues, en de kosten van houtskool zijn meestal lager dan die van propaangas. Dit maakt het extra aantrekkelijk om een houtskoolbarbecue in de tuin te hebben! Daarnaast zijn sommige houtskoolbarbecues draagbaar en gemakkelijk mee te nemen voor picknicks in het park of kampeertrips op de camping.

Benodigdheden voor een houtskoolbarbecue

Wanneer je de houtskoolbarbecue zelf in de tuin hebt staan, heb je een belangrijk element van en barbecueën in huis. Om goed, veilig en soepel te werk te gaan, is het handig om de volgende benodigdheden in huis te halen voordat je gaat barbecueën met een houtskoolbarbecue.

Houtskool of briketten

Dit is natuurlijk de brandstof voor je barbecue. Kies je voor houtskool of briketten? Houtskool is een verkoolde versie van normale houtblokken, waardoor het sneller en harder brandt. Voor gerechten die langer op de grillplaat moeten liggen zijn briketten geschikter! De keuze is aan jou.

Aanmaakblokjes of -vloeistof

Om de houtskool of briketten aan te steken, heb je aanmaakblokjes of -vloeistof nodig. Deze helpen bij het snel en gelijkmatig ontbranden van de kolen.

Kolenstarter

Het startproces een handje helpen? Een kolenstarter is een handig hulpmiddel om de houtskool of briketten snel en gelijkmatig aan te steken zonder gebruik te maken van aanmaakvloeistof. Het maakt het proces van het voorverwarmen van de kolen efficiënter en veiliger.

Barbecuegereedschap

Barbecuegereedschap is onmisbaar bij het grillen. Denk aan een tang, spatel en grillborstel om eten op de barbecue te hanteren en om het rooster schoon te maken.

Barbecuehandschoenen

Houtskoolbarbecues kunnen erg heet worden, dus het dragen van hittebestendige barbecuehandschoenen is geen overbodige luxe.

Thermometer

Voor de echte barbecuers onder ons is een goede vleesthermometer nodig om ervoor te zorgen dat het voedsel de juiste interne temperatuur heeft bereikt. Dit is vooral belangrijk bij het grillen van vlees om ervoor te zorgen dat het veilig is om te eten.

Voedsel, sauzen en kruiden

Last but not least, zorg voor het voedsel dat je wilt grillen en de kruiden en sauzen om het op smaak te brengen. Denk aan vlees, vis, groenten en eventueel fruit voor een gevarieerde barbecue-ervaring.

Aansteken van een houtskoolbarbecue

Spullen in huis? Check! Dan kun je nu lekker en effectief barbecueën… toch? Een houtskoolbarbecue werkt op een eenvoudige manier. Zo barbecue je met een houtskoolbarbecue!

  1. Voorbereiding. Voordat je begint met grillen, moet je de barbecue voorbereiden. Controleer het rooster en verwijder eventuele as- en etensresten sessies. Zorg er ook voor dat de ventilatieopeningen in de barbecue open zijn, zodat er voldoende lucht kan circuleren.
  2. Houtskool toevoegen. Voeg de gewenste hoeveelheid houtskool toe aan de barbecue. De hoeveelheid hangt af van de grootte van de barbecue en hoe lang je van plan bent te grillen. Verdeel de houtskool gelijkmatig over de bodem van de barbecue.
  3. Aansteken van de houtskool. Er zijn verschillende manieren om de houtskool aan te steken, namelijk met aanmaakblokjes of -vloeistof of met een kolenstarter. 
  4. Hitte regelen. Nadat de houtskool is aangestoken, kun je de hitte regelen door de ventilatieopeningen aan te passen. Hoe meer lucht er wordt toegelaten, hoe heter de houtskool zal branden. Als je de temperatuur wilt verlagen, kun je de ventilatieopeningen gedeeltelijk sluiten om de luchtstroom te verminderen.
  5. Grillen. Zodra de houtskool de gewenste temperatuur heeft bereikt, kun je beginnen met grillen. Plaats het voedsel op het rooster en sluit de deksel van de barbecue om de warmte vast te houden. 
  6. Afbreken. Nadat je klaar bent met grillen, sluit je de ventilatieopeningen om de houtskool te doven. Laat de barbecue volledig afkoelen voordat je de barbecue schoonmaakt en opbergt voor een volgende keer.
Back to top