• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Konijnenhok

Een goed konijnenhok is erg belangrijk voor je konijn als huisdier. De belangrijkste voorwaarden voor een konijnenhok zijn dat er voldoende ruimte is om te bewegen en dat je konijn beschermd wordt tegen zon, wind, regen en kou. Je vindt bij Pets Place konijnenhokken en kooien van de merken Adori, Ferplast en Hm in diverse soorten en maten. Van konijnenhokken voor binnen en buiten, van goedkope hokken en kooien tot luxe verblijven van kunststof met meerdere verdiepingen voor 2 of meer konijnen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van35producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van35producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welk type konijnenhuis?

Wanneer je aan huisvesting voor je konijn denkt is het handig om te weten of je het konijnenhok buiten of binnen gaat plaatsen en hoeveel ruimte je hebt voor het hok. Het is de bedoeling dat jouw konijn 24 uur per dag beschikking heeft tot het konijnenhuis. De ruimte die jouw konijn krijgt wanneer je hem/haar laat loslopen in huis of in een afgeschermde tuin mag niet worden meegeteld voor de permanente leefruimte van het konijn.

Voornamelijk dwergkonijnen zijn gevoelig voor vocht en kou. Zorg dat het hok van het konijn minimaal 4 keer groter is dan het konijn zelf. Voor nog meer ruimte kun je kiezen voor een konijnenhok met ren. Konijnenkooien zijn al verkrijgbaar vanaf 100 cm. Uiteraard geldt hier, hoe groter, hoe beter. Daarnaast zijn konijnen groepsdieren en daarom adviseren wij je om minimaal twee konijnen te huisvesten. Je zal dan minimaal aan een hok van 120 cm moeten denken. Dit geeft de konijnen genoeg ruimte om in het verblijf te kunnen liggen, draaien, staan, etc. Uiteraard moet je dagelijks zorgen voor extra bewegingsruimte. Zet het hok open of plaats konijnenrennen, zodat ze heerlijk de pootjes kunnen strekken.

Konijnenhok buiten plaatsen

Ga je voor een plekje in de buitenlucht? Plaats het konijnenhok dan op een beschutte plaats en vermijd de volle zon. Regen en tocht moet ook zoveel mogelijk worden vermeden. De volle zon moet worden vermeden omdat konijnen heel snel opwarmen en hierdoor oververhit kunnen raken.

Sommige konijnenhokken hebben geen bodem. Het voordeel hiervan is dat de konijnen kunnen grazen en spelen op een natuurlijke manier. Maar het is ook gevaarlijk. Wanneer de ondergrond onverhard is kan een konijn zich hier makkelijk uitgraven en ontsnappen. Plaats daarom het konijnenhok op een verharde ondergrond of plaats gaas onder het hok.

-
Back to top