• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Kippenhok

Ben je op zoek naar een kippenhok, waarin jouw kippen naar hartenlust kunnen scharrelen en s nachts met een gerust hart in kunnen slapen? Dan ben je bij Pets Place op het goede adres. Hier hebben we namelijk allerlei soorten kippenhokken, zodat we aan je wensen kunnen voldoen. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van73producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van73producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Inspiratie van andere baasjes! @petsplacenl

Wat is het geschikte kippenhok voor jouw kippen?

Het belangrijkste doel van een kippenhok is dat deze je kippen beschermt tegen koude weersomstandigheden zoals bijvoorbeeld regen, vorst en wind. Ook is het belangrijk dat je kippen beschermd zijn tegen eventuele roofdieren. Zo zou je natuurlijk niet willen dat de kat van de buurvrouw met jouw kippen zou gaan spelen met al de gevolgen van dien. Een goed uitgerust hok beschikt over een nachthok, een legnest, een zitstok, eventueel een buiten ren en een kippendeur. Daarnaast is het vooral van belang welke wensen je stelt aan je kippenhok. Hieronder gaan wij in detail in over welke wensen je bijvoorbeeld kan hebben.

Wil je een kippenhok voor buiten of binnen?

Waar je je hok neer gaat zetten is niet alleen belangrijk om te bepalen over hoe groot je hok kan zijn, maar het is ook belangrijk om te weten omdat het hok dan weer vast moet zijn. De meeste hokken zijn namelijk van hout en sommige ook van onbewerkt hout. Dit onbewerkte hout kan worden aangetast door regen, de zon, en andere weersomstandigheden.

Ben je op zoek naar een goed kippenhok voor buiten? Dan raden wij je de kippenhokken aan die gemaakt zijn van onderhoudsvrij geïmpregneerd hout met dakleer, want deze houtsoort kan tegen weer en wind. De meeste buitenverblijven voor kippen zijn best groot. Mocht je een klein kippenhok fijner vinden, omdat je dan gemakkelijker bij de eieren kan of omdat je slechts een beperkte ruimte hebt in je tuin om deze te plaatsen dan is deze tip iets voor jou. Je kunt namelijk je kippenhok die gemaakt is van onbewerkt hout een beschermend laagje geven van beits of lak. Wees er wel van bewust dat niet iedere beits/ lak hetzelfde is en je dus goed de product omschrijving moet lezen.

Het voordeel van de kleinere kippenhokken is dat je ze gemakkelijk in de tuin kwijt kan, maar je hebt ook de mogelijkheid om je eigen ren er omheen te zetten. Hiermee bepaal je zelf tot hoever je kippen mogen loslopen. Bij sommige product omschrijvingen van onze hokken staat er ook bij hoeveel kippen er in een hok kunnen. Hierdoor weet je dat je kippen voldoende ruimte hebben om vrij te kunnen bewegen.

Welke maten van kippenhokken bestaan er?

Heb je een mooi plekje gevonden in je tuin of misschien zelfs schuur waar je je kippen wilt hebben? Dan is het nu van belang dat je de afmetingen ervan weet, zodat je weet waar je aan toe bent. Kippenhokken zijn er namelijk in verschillende maten en die maat moet overeenkomen met de ruimte die je hier beschikbaar voor stelt. Bij ons van Pets Place hebben wij hokken met formaten zoals bijvoorbeeld 300x120x190 cm, dit is een langwerpig hok, 697x125x225 cm dit is een breed hok en 119x77x98 dit is een klein hok.

Zoals hierboven vernoemd hebben wij allerlei vormen kippenhokken zoals bijvoorbeeld langwerpige, brede, hoge, maar ook kleine. Hoe hoog mag het hok zijn? Hoe breed? en hoe lang? Dit zijn de drie belangrijkste maatstaven die je even moet gaan onderzoeken. Een extra tips is om er altijd een klein beetje speling tussen te houden. Je wilt er tenslotte niet achter komen dat jouw hok net iets te groot is. En door deze speling is het ook gemakkelijker om jouw kippenhok te plaatsen. Mocht je er toch achter komen dat het hok niet de gewenste grootte is dan kan je deze altijd gratis retourneren.

Overige belangrijke informatie over kippen hokken

Heb je je keuze kunnen maken tussen al de verschillende kippenhokken? Dat is zeer fijn om te horen! Maar ik wil je nog een beetje inlichten over andere belangrijke aandachtspunten;

Sommige hokken hebben garantie

Heb je een hok bij ons besteld en gaat hij na een aantal maanden toch kapot? Dan heb je hier garantie op. Bij de meeste van onze kippenhokken krijg je namelijk tot twee jaar garantie. Let er wel op dat het er in het product overzicht moet bijstaan zoals het bijvoorbeeld bij de hokken van Voldux staat.

Retourneren

Heb je een hok besteld maar past het niet of ben je er om een andere reden ontevreden over? Dan kan je je product tot wel veertien dagen na je aankoop gratis retourneren. Als Nederlandse klant doe je dit door het formulier in te vullen die er bij je bestelling zat. De reden waarom je ontevreden bent is hierin belangrijk, maar ook welke oplossing je hiervoor wilt. Wil je een nieuw kippenhok of wil je toch liever je geld terug? Vertel het ons en ze regelen het voor je. 

Bezorging

Wees ervan bewust dat er soms hulp aanwezig moet zijn om het kippenhok in ontvangst te nemen. Dit is zo omdat sommige kippenhokken te zwaar zijn om alleen te verplaatsen. Hierdoor kan de koerier om jou hulp vragen. Sommige kippenhokken komen compleet gemonteerd aan jouw deur, maar bij sommige moeten er nog delen aan gemonteerd worden. Uiteraard worden deze delen erbij geleverd. In het product overzicht kan je gemakkelijk zien mocht de koerier hulp nodig hebben.

Een kip heeft de ruimte nodig om lekker te kunnen scharrelen met soortgenoten en om heerlijk naar buiten te kunnen. Bij Pets Place hebben we een ruim assortiment aan kippenhokken. Van mooie buitenrennen als het lekker weer is tot hokken met goede nachthokken als het kouder wordt.
Back to top