• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Hengel

vishengelvishengel

Een vishengel kopen? Zoek je een werphengel, feederhengel, karperhengel, vaste hengel of andere hengel? Vind hier de beste hengel voor jou bij Pets Place!

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van385producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van385producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een vishengel van hoge kwaliteit geeft je een geweldige vangst

Vissen vereist veel geduld en vaardigheid. Ook het hebben van de juiste uitrusting voor de juiste situatie is belangrijk. Het gereedmaken van je uitrusting is een lang proces dat samengaat met hoe je na verloop van tijd een meer ervaren visser wordt. Je kunt naarmate je vordert een uitgebreider arsenaal aan vistuigen bouwen om aan je verschillende behoeften te voldoen en het meeste uit elke vistrip te halen. Een vishengel is natuurlijk een cruciaal aspect van je vistuig. Daarom moet je weten wat een hengel maakt of breekt, zodat je zeker weet dat je de beste kiest voor jouw doel!

Wat zijn de verschillende onderdelen van een hengel?

Voordat je overweldigd raakt door alle technische details waarop je je hengelkeuze moet baseren, moet je eerst de verschillende onderdelen van een vistuig leren kennen.

  • De top: het uiteinde dat het verst verwijderd is van het handvat en de molen. De top is het meest kwetsbare deel van de vishengel en is het eerste deel dat trilt wanneer de lijn in het water wordt verplaatst.
  • De punttop: de metalen geleider aan het uiteinde van de hengel.
  • Geleiders: houden de vishengel bij elkaar en zorgen ervoor dat de lijn soepel van en op het vistuig loopt.
  • Hook keeper: je kan hier je haak aan vasthaken als je niet aan het vissen bent. Je hebt dan tijdens het verplaatsen van de vishengel geen last van een rondslingerende haak.
  • De onderkant: het handvat waar je de vishengel vasthoudt. deze ligt comfortabel in de hand.

Vaste vishengel of werphengel?

Een van de belangrijkste dingen die de ene hengel van de andere onderscheidt, is of het een vaste hengel of een werphengel is. Bij een vaste vishengel is er geen molen aanwezig, de lijn is op een vaste lengte gemaakt en is niet veel langer als de stok van de hengel. Vaak is een vaste hengel één van de eerste hengels waar je mee vist. Vaste vishengels worden zowel voor recreatief als wedstrijdvissen gebruikt en zijn verkrijgbaar in diverse lengtes en gewichten.

Werphengel

Onder werphengels verstaan we alle vishengels waar een molen of reel op kan worden geplaatst. Je hebt werphengels die uitschuifbaar zijn, maar ook vishengels die uit meerdere onderdelen bestaan. Het type werphengel die het beste bij jou past is afhankelijk waarop je wilt gaan vissen en met welke techniek. Weet je nog niet zeker waarop je wilt gaan vangen? Dan kan een allround vishengel een goede optie voor jou zijn! Met een allround werphengel kan je met diverse technieken op verschillende soorten vis vissen.

Wil je graag op roofvis vissen? Dan kan je het beste voor een spinhengel kiezen. Deze vishengel is geschikt voor het vissen met kunstaas om roofvissen te vangen. Let bij een spinhengel dat je kunstaas het maximale gewicht van de hengel niet overschrijdt, de kans dat je hengel dan breekt is aanzienlijk groter. Spinhengels zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar, dit heeft te maken met hoe ver je van de waterkant af wilt vissen.

Met een feederhengel kan je met behulp van een voerkorf een voerplek op grote afstand maken. Een feederhengel heeft een gevoelige top waardoor je snel kan zien of je beet hebt of niet. De meeste feederhengels worden met verschillende toppen geleverd, deze toppen hebben een ander gewicht. Staat er bijvoorbeeld veel wind op de dag dat je wilt vissen? Dan kan je beter voor een iets zwaardere top gaan. Deze top van je vishengel zal minder bewegen door de wind.

Een karperhengel is geschikt om op karper te vissen. Karperhengels moeten genoeg kracht hebben om het lood, onderlijn en aas te kunnen dragen. De kracht van een hengel wordt vaak uitgedrukt in lbs (ponden). In Nederland wordt een karper vishengel met een lbs van 2,5 tot 3,0 het meest gebruikt.

Ga je graag op een boot in de zee vissen? Dan kan je beter voor een zeevis hengel gaan. Deze boothengels zijn in vergelijking met de andere werphengels korter. Ook wordt er gebruik gemaakt van een sterkere molen. Dit heeft te maken met de sterke stroming en wind die je op de zee ervaart.

Back to top