• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Vogelkooi

Een vogelkooi is onmisbaar voor de huisvesting van je gevleugelde vriend! Pets Place heeft een ruim assortiment aan kooien voor je binnen vogel. Bij ons kan je kooien vinden van onder andere merken als Ferplast, Flamingo en Savic. Neem snel een kijkje in onze webshop voor het hele assortiment!

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van81producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Vogelkooi & Volière Vogelkooi kopen
    Ferplast Vogelkooi Regina - Vogelverblijven
    Normale prijs 34,95 34,95
    Zwart&Messing
    Assorti
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van81producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke vogelkooi

De grootte van de vogelkooi is afhankelijk van het soort vogel en hoeveelheid vogels dat je hebt. Bij het aanschaffen van een kooi is het belangrijk dat de tralieafstand geschikt is voor het type vogel dat je gaat houden. Het zou vervelend zijn als je huisdier door de tralies kan en op elk moment kan ontsnappen. Bij het uitkiezen van je nieuwe vogelkooi moet je ook rekening houden met het materiaal van de kooi. De meeste vogelkooien zijn gemaakt van plastic, metaal en hout. Parkieten en papegaaien, ook wel kromsnavels genoemd, knagen graag van nature. Voor deze soorten is een houten vogelkooi niet verstandig.
Als je een groep vogels wilt huisvesten, kan je het beste voor een volière gaan. Een volière is groter en ruimer dan een normale vogelkooi. Hierdoor is een volière geschikt voor het huisvesten van een groep vogels.

Parkietenkooi

Parkieten vinden het erg leuk om te klimmen en te klauteren, daarom hebben de meeste parkietenkooien horizontale spijlen. Met behulp van de spijlen kan je parkiet naar boven en beneden door de vogelkooi klimmen. Parkieten zijn echte groepsdieren en worden daarom vaak per twee in een parkieten kooi gehouden.

Kanariekooi

Een kanarie klimt niet en vliegt graag door de kooi heen. Een kanariekooi is daarom vaak wat breder en minder hoog, hierdoor is er meer ruimte mogelijk tussen de zitstokken. Omdat een kanarie niet graag klimt, hebben kanariekooien vaak verticale spijlen. In het wild leven kanaries in grote gemengde groepen, het zijn hele sociale vogels. Daarom is het verstandig om een kanarie niet alleen in een vogelkooi te houden, maar met meerdere vogels tegelijk.

Papegaaienkooi

Een papegaai is een grotere vogel en heeft veel ruimte nodig en daarom zijn er grote papegaaienkooien. Een papegaai heeft in deze kooi ruimte om zich te bewegen, maar heeft buiten de kooi ook ruimte nodig om te kunnen vliegen of spelen. Bij veel grote kooien zit er bovenop de vogelkooi een zitstok gemonteerd waar je papegaai op kan zitten. Om ervoor te zorgen dat de grote kooi makkelijk te verplaatsen is, staat deze vaak op wieltjes. Als je twee papegaaien hebt worden deze meestal in aparte kooien gehouden. Soms gaan twee papegaaien in één vogelkooi goed, maar dan moeten je papegaaien goed met elkaar overweg kunnen en vanaf jongs af aan samen in een kooi geleefd hebben.

Waar zet je je kooi neer?

Plaats je vogelkooi nooit in de volle zon of op een plek waar het kan tochten. Van de tocht van een openstaande deur of een airco kan je vogel ziek worden. Het is verstandig om de vogelkooi in een ruimte te zetten waar je zelf veel bent, hierdoor kan de vogel goed aan je wennen. Vogels vinden het erg leuk om goed om zich heen te kijken, zet daarom het verblijf op een verhoging. Je kan hiervoor gebruik maken van een vogelkooistandaard of een ander meubel in huis. Door het verblijf in de hoek van een kamer of tegen de muur aan te zetten zorg je dat je vogel altijd een ‘veilige’ kant heeft in het verblijf.
Vogels zijn erg gevoelig voor het inademen van giftige stoffen. Als je veel gebruik maakt van geurkaarsen, wierook, luchtverfrissers of andere vormen van damp of spray, doe dit dan niet in de ruimte waar de vogelkooi staat. Tijdens het koken of gourmetten moet er ook opgepast worden. Van een te heet geworden anti aanbaklaag, aangebrande pannen, verhitte olie of gesmolten plastic kunnen ook dampen ontstaan die giftig zijn voor je gevleugelde vriend.

Back to top