• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Konijnenvoer

Jouw konijnen kunnen niet zonder lekker konijnenvoer, maar wat hebben zij verder nog nodig aan eten en wat mag jouw huisdier absoluut niet eten? Onderaan de pagina lees je alles over konijnenvoer! Je vind bij Pets Place voedingen van merken als Supreme, Versele-Laga, Beaphar, Vitakraft, HobbyFirst Hope Farms en Kasper Faunafood

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van74producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Knaagdier & Konijn Voer kopen
  Supreme Science Selective Rabbit - Konijnenvoer
  Waardering:
  97%
  Normale prijs 12,99 - 44,95 12,99 - 40,95
  10+1 kg
  350 g
  1.5 kg
  3 kg
  5 kg
  10 kg 44,95
 2. Knaagdier & Konijn Voer kopen
  Versele-Laga Country`s Best Cuni Fit Pure - Konijnenkorrel - Konijnenvoer
  Waardering:
  100%
  Normale prijs 8,19 - 21,19 8,19 - 21,19
  5 kg
  20 kg
 3. Knaagdier & Konijn Voer kopen
  Versele-Laga Classic Allround Pellet - Konijnenvoer
  Normale prijs 6,79 6,79
  5 kg
  25 kg
 4. Knaagdier & Konijn Voer kopen
  Versele-Laga Country`s Best Cuni Fit Plus - Konijnenkorrel - Konijnenvoer
  Waardering:
  100%
  Normale prijs 8,79 - 19,89 8,79 - 19,89
  5 kg
  20 kg
 5. Knaagdier & Konijn Voer kopen
  Versele-Laga Complete Cuni Adult - Konijnenvoer
  Waardering:
  99%
  Normale prijs 5,99 - 39,95 5,99 - 39,95
 6. Knaagdier & Konijn Voer kopen
  Tiny Friends Farm Russel Rabbit Original - Konijnenvoer
  Waardering:
  100%
  Normale prijs 4,09 - 38,95 4,09 - 38,95
  850 g
  2.5 kg
  4 kg
  5 kg
  12.5 kg
 7. Knaagdier & Konijn Voer kopen
  Tiny Friends Farm Russel Rabbit Tasty Mix - Konijnenvoer
  Normale prijs 10,29 - 19,49 10,29 - 19,49
  2.5 kg
  4 kg
  5 kg
 8. Knaagdier & Konijn Voer kopen
  Versele-Laga Crispy Muesli Konijnen - Konijnenvoer
  Waardering:
  100%
  Normale prijs 1,79 - 29,79 1,79 - 29,79
 9. Knaagdier & Konijn Voer kopen
  Kasper Faunafood Konijnenkorrel - Konijnenvoer
  Waardering:
  100%
  Normale prijs 7,49 7,49
  4 kg
 10. Knaagdier & Konijn Voer kopen
  Kasper Faunafood Gemengd Konijnenvoer - Konijnenvoer
  Normale prijs 17,59 17,59
  20 kg
 11. Knaagdier & Konijn Voer kopen
  Versele-Laga Nature Cuni - Konijnenvoer
  Normale prijs 4,99 - 25,95 4,99 - 25,95
  700 g
  2.3 kg
  9 kg
  9+1 kg
 12. Knaagdier & Konijn Voer kopen
  Versele-Laga Complete Cuni Junior - Konijnenvoer
  Normale prijs 6,89 - 47,95 6,89 - 47,95
  500 g
  1.75 kg
  8 kg
 13. Knaagdier & Konijn Voer kopen
  Hobbyfirst Hope Farms Rabbit Granola - Konijnenvoer
  Normale prijs 4,29 - 35,95 4,29 - 35,95
  800 g
  2 kg
  10 kg
 14. Knaagdier & Konijn Voer kopen
  Versele-Laga Complete Cuni Sensitive - Konijnenvoer
  Waardering:
  100%
  Normale prijs 6,69 - 18,40 6,69 - 18,40
  500 g
  1.75 kg
 15. Knaagdier & Konijn Voer kopen
  Hobbyfirst Hope Farms Rabbit Complete - Konijnenvoer
  Waardering:
  100%
  Normale prijs 5,99 - 24,89 5,99 - 24,89
  1.5 kg
  3 kg
  10 kg
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van74producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Inspiratie van andere baasjes! @petsplacenl

Konijnenvoer

Goed konijnenvoer is onmisbaar voor jouw huisdier, maar welke soorten konijnenvoer zijn er en wat heeft jouw huisdier nodig? Het grootste gedeelte van een konijnendieet bestaat uit ruwvoer, de vezels zijn onmisbaar voor jouw dier. Naast de vezels draagt het ook bij aan de slijtage van de tanden, wist jij dat de tanden van een konijn altijd door blijven groeien? Als aanvulling op het ruwvoer geef je jouw konijnen ook droogvoer. Droogvoer voor konijnen vind je in twee soorten: korrels en gemengd. De korrels worden ook wel biks genoemd en zijn kleine staafjes. Deze staafjes bevatten alles wat jouw konijn nodig heeft en voorkomt selectief eten waarbij jouw konijn alleen het allerlekkerste uit de voeding haalt.

Binnen konijnenkorrels vind je ook verschillen, zo heb je namelijk geperste en geëxtrudeerde korrels. 

Geperste korrels

Geperste korrels zijn korrels waarbij de ingrediënten koud worden samengeperst tot één korrel. Deze korrels bevatten veel voedingsstoffen en zijn makkelijk te kauwen voor je konijn. De vertering van deze brokjes kost daarentegen wel meer energie dan bij geëxtrudeerde korrels. 

Geëxtrudeerde korrels

Geëxtrudeerde korrels zijn korrels waarbij de ingrediënten lichtjes worden gestoomd en vervolgens onder druk worden getransformeerd tot een korrel. Op deze manier wordt er een smakelijk brokje geproduceerd waarbij de voedingsstoffen gemakkelijk opneembaar zijn.

Omdat geëxtrudeerde brokjes krokanter zijn dan geperste korrels, schuren ze ook makkelijker langs het gebit van je konijn. Hierdoor helpen ze mee aan de gezondheid van het gebit van je konijn.

Gemengd konijnenvoer

Naast de standaard biks is er ook gemengd konijnenvoer. Een gemengde voeding houdt in dat het konijnenvoer een combinatie van korrels met noten, zaden, pitten en gedroogd fruit, kruiden en groente. Op deze manier bied je je konijn dus een gevarieerd en smakelijk dieet aan. Dit konijnenvoer wordt ook wel muesli genoemd. Er zit echter ook een nadeel aan een gemengde voeding; omdat de noten en zaden vele malen smakelijker zijn dan de korrels, zullen zij deze  eerst opeten. Vaak blijven dan de korrels liggen, terwijl deze juist het meeste voedingswaarde bevat. Vul daarom het bakje pas weer aan als het eten op is en let bij het geven van gemengd konijnenvoer wel op of jouw konijn alles opeet. Geef daarom pas nieuw voer als alles op is, zo voorkom je dat jouw konijnen alleen de lekkere dingen op eten en de voedzame biks laten liggen. 

Door dit selectieve eetgedrag kan het zijn dat je konijn op den duur een tekort krijgt aan een bepaald voedingsbestandsdeel. Het is in dat geval dan ook belangrijk om vitamine druppels over het voer heen te druppelen die het tekort aanvullen. Op deze manier krijgt je konijn toch nog de vitamines binnen die hij nodig heeft. Overdrijf hiermee nooit, een overschot aan vitaminen kan ook problemen veroorzaken.

Ruw konijnenvoer

Naast het konijnenvoer hebben konijnen vooral veel behoefte aan ruwvoer. Konijnen zijn namelijk echte planteneters en hebben dagelijks veel vezels nodig. Het is van belang dat jouw dieren elke dag hooi krijgen, je konijnen eten dit namelijk de hele dag en nacht door. Zij hebben dit nodig, omdat hooi veel lange vezels bevat die ze nodig hebben om hun spijsvertering op gang te houden. Je kan ook stro geven, dit bevat ook veel vezels maar heeft een mindere voedingswaarde. Om je konijnen te verwennen kan je ook kruidenhooi geven. Dit hooi bevat kruiden of stukjes fruit en groente die jouw dieren lekker vinden! Voor het geven van het hooi kan je een hooiruif gebruiken, door het hooi hierin te geven zullen jouw konijnen het hooi niet vies maken.

Groenvoer voor konijnen

In gras en groente zitten ook veel vezels, maar lang niet elke groente is geschikt voor konijnen om te eten. Het is belangrijk om je konijn een gevarieerd en divers dieet aan te bieden. Je kunt het beste op één soort droogvoeding blijven, maar je kunt dit wel afwisselen met groenvoer of snacks! Houdt er rekening mee dat jouw konijnen moeten wennen aan de groente die je ze geeft. Begin daarom steeds met kleine hoeveelheden, hiermee voorkom je diarree bij jouw konijnen. Het eten van veel suikers is niet goed voor jouw konijnen, in fruit zit vooral veel suiker. Geef daarom kleine hoeveelheden aan jouw dieren. 

De volgende snacks zijn niet geschikt voor konijnen:

 • Producten met veel suikers;
 • Prei;
 • Sjalotten;
 • Bieslook;
 • Ui;
 • Aardappel;
 • Steenvruchten;
 • Planten uit de nachtschade familie;
 • Naald- en kerstbomen.

Snacks en kauwsnacks

Ook zijn er verschillende soorten snacks die je aan je konijn kunt geven. Hiermee kun je je konijn trainen of simpelweg verwennen. Je kunt de snacks gebruiken in een intelligentiespel. Ook hierbij is het belangrijk dat je er niet teveel van geeft, anders kan je konijn gauw te dik worden of diarree krijgen.

Snacks die altijd aangeboden mogen worden zijn kauwsnacks. Het gebit van je konijn groeit zijn hele leven door, het is dus belangrijk dat dit op natuurlijke manier gesleten wordt. Dit kan door kauwsnacks aan te bieden zoals wilgenballen of wilgentakken. Daarnaast zijn ook houten speeltjes of wilgenbruggen geschikt als knaagspeeltje.

Hoeveel konijnenvoer moet je geven?

Het dieet van jouw konijnen moet voor het grootste gedeelte uit ruwvoer bestaan, dit moet de hele dag door beschikbaar zijn in het verblijf. Naast het onbeperkte hooi kan je konijnenkorrels of gemengde voeding geven. Hiervan moet je ongeveer 20 gram brokjes per kilogram lichaamsgewicht geven. Let op dat je niet te veel brokjes geeft, dit kan zorgen voor diarree wat dodelijk kan zijn voor konijnen.  Ook vinden konijnen het fijn om te knagen op takken, dit gaat niet alleen de verveling tegen maar helpt ook bij het slijten van de tanden.

Konijnenvoer
Back to top