• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Rattenkooi

Zoek jij een nieuwe rattenkooi voor jouw rat? Dan ben je bij Pets Place aan het juiste adres! Bij ons vind je kooien van de merken Savic, Zolux en Ferplast. Waar moet je nou allemaal aan denken bij het inrichten van jouw kooi en waar kan je deze het beste neerzetten in je woning? Lees alles onderaan de pagina!

Tonen als Foto-tabel Lijst

1Product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1Product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rattenkooi

Ratten zijn hele sociale dieren die gewend zijn om in groepjes te leven, daarom is het voor jouw rat goed als jij deze met meerdere soortgenoten in een rattenkooi houdt. Hoe meer ratten jij in één kooi houdt, hoe groter jouw rattenkooi moet zijn. Ratten klimmen graag, daarom hebben rattenkooien vaak meerdere verdiepingen. Zorg ervoor dat je hok horizontale spijlen heeft, hier kan jouw knager in klimmen. Let wel op dat de kooi van knaagbestendig materiaal is gemaakt. Je wilt immers niet dat jouw rat zich een weg naar buiten knaagt en ontsnapt.

Waar zet je je rattenkooi neer?

Door de gevoelige luchtwegen kan je jouw rattenkooi niet op elke plek in huis neerzetten. Het is verstandig om de kooi niet op de tocht te zetten, hiermee voorkom je ademhalingsproblemen. Zet de kooi ook niet in de zon of direct naast een verwarming, hierdoor wordt het verblijf al snel te warm en de kooi moet op kamertemperatuur zijn. Ratten staan bekend om hun goede oren en de ultrasone geluiden die zij kunnen horen, zet daarom het verblijf niet direct naast je geluidsinstallatie, televisie of andere apparaten die veel geluid of ultrasone geluiden afgeven.

Inrichten van je rattenkooi

De inrichting van jouw rattenkooi begint bij het kiezen van een goede bodembedekking. Door de gevoelige luchtwegen van jouw knager is het noodzakelijk dat je een bodembedekking uitkiest waar geen stof en geen schadelijke dampen vanaf komt. Hierdoor valt zaagsel al af, omdat hier teveel stof bij vrij komt. De volgende bodembedekkingen zijn wel geschikt voor in jouw rattenkooi:

Ratten vinden het fijn om zich af en toe terug te kunnen trekken en te verstoppen, plaats daarom voldoende huisjes in het verblijf. Leg wat nestmateriaal in het verblijf neer dat zij kunnen verplaatsen naar hun slaapplek. Het is mogelijk om een looprad in de rattenkooi plaatsen, zorg er dan wel voor dat deze groot genoeg is. Jouw knager moet met een gestrekte rug kunnen lopen.

Speelgoed in je rattenkooi

Ratten zijn hele intelligente, ondernemende dieren die van spelen en klimmen houden. Daarom is het belangrijk dat je voldoende verrijking aanbiedt in de rattenkooi. Door voldoende knaagdierspeelgoed in het verblijf te leggen zullen jouw ratten zich nooit vervelen. Wissel het speelgoed af zodat ze altijd de kooi opnieuw kunnen verkennen. Wist je dat je jouw knager zelfs aan kunt leren om zijn of haar behoeften op een vaste plek te doen? Plaats een knaagdiertoilet in de kooi en leg hier steeds de keutels in. Na verloop van tijd zal jouw rat hier zijn of haar behoeften in doen!

-
Back to top