• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Via Organica

No WormNo Worm

Via Organica voeders voor kippen en kuikens zijn samengesteld uit een rijke variatie grondstoffen van biologische teelt. Deze voeders zijn 100% plantaardig (m.u.v. schelpengrit) en zijn uiteraard samengesteld zonder kunstmatige kleurstoffen.
De voeders leggen niet de nadruk op productie, maar gezondheid. En een gezonde kip legt op zijn tijd een lekker ei. Kortom met de Via Organica biologische kippenvoeders heeft u het ideale voer voor een biologisch ei van uw eigen kippen!

Tonen als Foto-tabel Lijst

6Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Root Catalog petsplace kopen
  Via Organica Bio Scharrelgraan - Kippenvoer
  Waardering:
  100%
  Normale prijs 8,49 8,49
  4 kg
 2. Root Catalog petsplace kopen
  Via Organica Bio Scharrelmix - Kippenvoer
  Waardering:
  80%
  Normale prijs 9,99 - 21,49 9,99 - 21,49
  4 kg
  12.5 kg
 3. Root Catalog petsplace kopen
  Via Organica Bio Legkorrels - Kippenvoer
  Normale prijs 9,99 - 18,49 9,99 - 18,49
  4 kg
  12.5 kg
 4. Root Catalog petsplace kopen
  Via Organica Bio Kuikenopgroeimix - Kippenvoer
  Normale prijs 11,79 - 22,99 11,79 - 22,99
  4 kg
  12.5 kg
Tonen als Foto-tabel Lijst

6Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kippen als huisdier

Kippen worden sinds een aantal jaar steeds vaker ook op kleine schaal gehouden. In steeds meer stadstuintjes hoor je tegenwoordig het gezellige gekakel van een klein toompje kipjes. 
Het groene aspect wordt de laatste jaren in veel huishoudens steeds belangrijker. We proberen onze voetprint te verkleinen en duurzamer om te gaan met alles om ons heen. En we vinden het steeds belangrijker om te weten wat we in onze mond stoppen. De keuze voor biologische voeding wordt steeds normaler. Als je biologische eieren uit de supermarkt haalt, dan kan je er ook vanuit gaan dat de dieren die deze eieren hebben gelegd, hun hele leven biologisch gegeten hebben. Logisch om dat dan ook je eigen dieren biologisch te willen voeren met Via Organica, zodat deze alle bouwstoffen binnenkrijgen om een gezond lichaam te onderhouden.

Scharrelen

De korrel of granenmix van Via Organica is de hoofdvoeding, maar vergeet niet dat kippen een lekker insectje of een wormpje op zijn tijd ook lekker vinden. Deze vinden ze meestal zelf wel als ze wat ruimte hebben waar ze kunnen scharrelen. Maar je kunt ze ook goed verwennen met wat onbespoten groenresten die je in plaats van in de gft-bak te deponeren, aan de kippen kunt geven. Deze zullen hun dankbaarheid tonen met een heerlijk biologisch eitje op zijn tijd!

Biologische voeding, écht anders

Biologische kippenvoer onderscheidt zich in de herkomst van de grondstoffen die gebruikt worden maar óók in de bewerking van die grondstoffen ten opzichte van gangbaar voer.


 • Gebruik van zaden en granen die genetische gemanipuleerd zijn (GMO), is bij gecertificeerd biologische voeders niet toegestaan.

 • De gebruikte ingrediënten zijn biologisch geteeld, zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest en hebben een biologisch certificaat zodat de hele keten een aantoonbare biologische werkwijze heeft.

 • De bijproducten van humane voeding die in biologisch kippenvoer worden gebruikt zijn totaal anders verkregen dan de bijproducten die in gangbaar kippenvoer gebruikt worden. In gangbaar voer worden ‘schroten’ zoals sojaschroot als belangrijkste eiwitbron gebruikt. Sojaschroot wordt door middel van extractie met het oplosmiddel hexaan uit sojabonen gewonnen. Biologische eiwit van sojabonnen wordt door mechanische persing gewonnen. Dit, uiteraard, zonder gebruik van oplosmiddelen. We spreken bij biologisch sojaeiwit daarom ook niet over ‘sojaschroot’ maar over ‘sojaschilfers’.

Via Organica biologische kippenvoeders zijn geproduceerd onder toezicht van SKAL-biocontrole.
NL_BIO_01 Skal nr.: 028464.

Back to top