• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Papegaaienkooi

Papegaaienkooien die voldoen aan comfort en veiligheid zodat je papegaai zich helemaal thuis voelt, die zijn te vinden bij Pets Place! Papegaaien zijn speelse en actieve vogels die een papegaaienkooi met stevige tralies, veilige klim- en klautermogelijkheden heeft en ontsnappingspogingen voorkomt. Bekijk hieronder het assortiment van papegaaienkooien bij Pets Place.

Tonen als Foto-tabel Lijst

13Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

13Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Functie van een papegaaienkooi

Grotere papegaaiachtigen hebben veel ruimte nodig. Een papegaai heeft in een grote papegaaienkooi ruimte om zich te bewegen en heeft buiten de kooi ruimte nodig om te kunnen vliegen of spelen. De meeste kooien bevatten een zitstok boven op de vogelkooi waar je papegaai op kan zitten. De wieltjes onder de grote papegaaienkooien zorgen voor een makkelijke verplaatsing.

Meer papegaaien? Meerdere papegaaienkooien nodig!

Als je twee of meer papegaaien hebt, worden deze meestal in aparte kooien gehouden. Soms gaan twee papegaaien in één vogelkooi goed, maar dan moeten papegaaien goed met elkaar overweg kunnen en vanaf jongs af aan samen in een kooi geleefd hebben.

Hoekkooi: papegaaienkooi voor in de hoek

Bij gebrek aan ruimte of wanneer je de perfecte hoek in de woonkamer hebt voor een papegaaienkooi, biedt de hoekkooi de oplossing! Bij een hoekkooi geef je de vogel een veilig gevoel. Ook bevatten hoekkooien vaak een speelplaats bovenop de kooi en bevatten deze papegaaienkooien een schuifplaat onder de kooi en onder de speelplaats om het gemakkelijk schoon te houden.

Verschillende ontwerpen papegaaienkooien

Een papegaaienkooi dient comfortabel en veilig te zijn voor je papegaai. Een gunstige bijkomstigheid is dat het assortiment bestaat uit verschillende stijlvolle ontwerpen en kleuren aan papegaaienkooien! Zo vind je altijd een kooi die perfect past bij jouw smaak en interieur. Merken zoals Keddoc en Strong zijn te vinden in het assortiment, van goedkope papegaaienkooi tot papegaaienkooien in verschillende kleuren, zoals wit, zwart en grijs.

Papegaaien als huisdier

Er zijn verschillende soorten papegaaisoorten die als huisdier gehouden mogen worden. Zorg voor voldoende accessoires en speelgoed voor in de papegaaienkooi om het leven van je gevleugelde vriend(in) aangenamer te maken en het welzijn te bevorderen. Bekijk goed naar welk papegaaiensoort je hebt om het juiste vogelspeelgoed in huis te halen. Daarnaast bestaat het dieet van deze dieren uit noten, zaden, vruchten, bloemen, planten en insecten. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet met het beste vogelvoer voor papegaaien; elke papegaaiensoort heeft andere behoeften! Dit zijn veelvoorkomende gehouden papegaaisoorten in Nederland:

 • Roodstaartpapegaai
 • Ara
 • Kaketoe
 • Dwergpapegaai
 • edelpapegaai
 • Amazonepapegaai
 • Parkiet
 • Quaker

Papegaaienkooi kopen? Vliegensvlug naar Pets Place!

Vlieg naar een Pets Place-winkel bij jou in de buurt of bezoek onze website om het uitgebreide assortiment papegaaienkooien te ontdekken. Onze website maakt het eenvoudig om de perfecte papegaaienkooi te vinden en te bestellen; het bestellen van een papegaaienkooi bij Pets Place is een eitje! Zodra je keuze gemaakt is, zorgen wij voor een snelle levering, zodat je papegaai snel kan genieten van zijn nieuwe thuis! In onze winkels staat hulp klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste papegaaienkooi. Geef je papegaai comfort en veiligheid en zie hoe hij of zij vrolijk rondfladdert en zich helemaal thuis voelt in de nieuwe papegaaienkooi!

-
Back to top