• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Hooi

Hooi, ook wel ruwvoer, hoort in het dieet van konijnen en knaagdieren. Bekijk hier het assortiment kruidenhooi en ander hooi bij Pets Place.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van24producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Voer Hooi kopen
  Happy Home Kruidenhooi 500 g - Ruwvoer
  Waardering:
  88%
  Normale prijs 4,49 4,49
  Appel&Banaan
  Paardenbloem
  Kamille
  Rode Biet
  Rozenbottel
  Wortel
 2. Voer Hooi kopen
  Happy Home Hooi - Ruwvoer
  Waardering:
  76%
  Normale prijs 3,59 - 11,59 3,59 - 11,59
  1 kg
  3.5 kg
  7 kg
 3. Voer Hooi kopen
  Pet's Own Choice Premium Hooi - Ruwvoer
  Waardering:
  50%
  Normale prijs 3,89 - 11,49 3,89 - 11,49
  1 kg
  2 kg
  4 kg
 4. Voer Hooi kopen
  Vitakraft Vita-Verde Hooi 500 g - Ruwvoer
  Waardering:
  100%
  Normale prijs 3,99 3,99
  Paardenbloem
  Brandnetel
  Kamille
  Pepermunt
  Wilde Rozen
 5. Voer Hooi kopen
  Supreme Selective Timothy Hay - Ruwvoer
  Normale prijs 10,89 10,89
  400 g
  2 kg
 6. Voer Hooi kopen
  Versele-Laga Hooi - Ruwvoer
  Waardering:
  60%
  Normale prijs 3,19 - 8,89 3,19 - 8,89
  1 kg
  2.5 kg
  5 kg
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van24producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is ruwvoer?

Ruwvoer is voer voor konijnen en knaagdieren waar veel grove vezels in zitten, zoals hooi of gras. Ruwvoer voor konijnen of knaagdieren is zeer belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Vezelrijke voeding, zoals hooi, moet daarom ook op het dagelijkse menu van je knager staan. In krachtvoer zitten daarentegen weinig vezels en als deze erin zitten, zijn ze fijn gemalen. Het meest gebruikte ruwvoer voor konijnen of knaagdieren is hooi, niet te verwarren met stro. Bij Pets Place vind je hooi van merken zoals Timothy Rabbit, Versele-Laga Nature, Pet’s Own Choice en Happy Home.

Hooi voor konijnen en knaagdieren: 2 functies

Ruwvoer voor konijnen en knaagdieren is belangrijk, maar waarom precies? Het knagen op hooi draagt bij aan de gebitsverzorging. Daarnaast zijn de vezels cruciaal voor een goede spijsvertering. Lees hieronder meer over de functies van ruwvoer!

Darmen en darmflora

De vezels in ruwvoer, zoals hooi, zijn zeer belangrijk om de darmen in beweging te houden en de darmflora optimaal te laten werken. Als de darmen (bijna) stil komen te liggen, kan dat onder andere diarree, een verminderde eetlust, SAS (Secundair Atonie Syndroom) of andere ziektes veroorzaken. Hierdoor zullen de problemen alleen nog maar toenemen. Zorg daarom ook altijd voor onbeperkt hooi in het verblijf van je konijnen of knaagdieren.

Gebitsverzorging

Ruwvoer is ook van belang voor het gebit! Konijnen en knaagdieren hebben tanden die alsmaar door blijven groeien. Dit kan dan voor problemen zorgen, als er niets aan gedaan wordt. Doordat ze goed moeten kauwen op hooi, slijten de tanden op een natuurlijke manier en wordt de kans op gebitsproblemen verkleind.

Meer knaagbehoefte?

Naast ruwvoer kun je de knaagbehoefte van je konijnen of knaagdieren ook bevredigen door regelmatig knaagspeeltjes of knaaghout te geven. Dit daagt je dier uit, voorkomt verveling en zorgt dus ook voor een beter gebit!

Hooi aantrekkelijker maken!

Als je konijnen of knaagdieren weinig hooi eet, kun je verschillende dingen doen. Geef bijvoorbeeld minder brokjes, geef kruidenhooi of biedt het hooi op een andere manier aan! Hooi in een hooiruif of voerbal kan stimulerend werken en houdt het hooi ook nog eens schoner. Voederbal of hooiruif kopen? Neem een kijkje bij Pets Place!

Ruwvoer konijnen en knaagdieren aanvullen

Het grootste deel van het menu van je konijnen of knaagdieren moet uit ruwvoer bestaan. Daarnaast kun je het dieet aanvullen met droogvoer, groenten en kruiden. Natuurlijk kan een snack af en toe ook niet ontbreken!

Droogvoer

Om de benodigde vitaminen en mineralen binnen te krijgen, kun je het dieet van je konijnen en knaagdieren aanvullen met droogvoer voor konijnen en knaagdieren.

Groenten, fruit en kruiden

Wil je het dieet van je konijnen of knaagdieren nog gevarieerder maken? Geef dan groenvoer of fruit om het dieet aan te vullen! In groenten, fruit en kruiden zitten vitaminen en mineralen om je dieren gezond te houden. Je moet altijd opletten dat je groenvoer en fruit met mate geeft, anders kan je konijnen of knaagdieren last krijgen van diarree.

Snacks

Uiteraard mag je konijnen of knaagdieren af en toe ook genieten van een lekkere snack! Dit geeft variatie aan het dieet en je kunt hem of haar er lekker mee verwennen. Bovendien kun je snacks en fruit gebruiken als hulpmiddel om je konijnen of knaagdieren trucjes te leren. Zorg er wel voor dat je niet te veel snacks geeft om een gezond gewicht te behouden.

Back to top