• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Bestrijding & Bescherming

Bescherm je tuin tegen allerlei ongedierte, onkruid, mos, ziektes en meer ongemakken. Pets Place Boerenbond heeft een ruim assortiment aan van alles om jouw tuin mee te beschermen. Insecten en ongedierte kunnen zich tegoed doen aan jouw planten of moestuin. Houd ze op afstand met ecologische en milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Last van ongedierte in huis? Met vallen of verjagers kom je een heel eind. Bekijk ons assortiment!

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van237producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Plantverzorging Bestrijding & Bescherming kopen
  Ecostyle Kattenschrik - Afweermiddel
  Normale prijs 9,99 - 15,99 9,99 - 15,99
  200 g
  400 g
 2. Plantverzorging Bestrijding & Bescherming kopen
  Pokon Mos En Onkruid Weg! - Algen- Mosbestrijding
  Normale prijs 24,95 - 43,95 24,95
  25 m2
  50 m2
 3. Plantverzorging Bestrijding & Bescherming kopen
  Bsi Larvex - Gewasbescherming
  Normale prijs 22,95 - 44,50 22,95 - 44,50
  2.5 kg
  6 kg
 4. Plantverzorging Bestrijding & Bescherming kopen
  Luxan Ijzersulfaat - Algen- Mosbestrijding
  Normale prijs 11,45 - 52,95 11,45 - 52,95
  1 kg
  5 kg
  10 kg
 5. Plantverzorging Bestrijding & Bescherming kopen
  Nature Tuinkas Voor 1m2 Tuin Pop-Up - Beschermhoes
  Waardering:
  20%
  Normale prijs 28,19 28,19
  Groen
  Transparant
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van237producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bescherming voor tuin en gazon

Vroeg of laat krijgt elke tuin te maken met groene aanslag. Of het nu je tegels, tuinmeubelen of schutting is. Op plekken waar het donker en vochtig is zal groene aanslag ontstaan. Gelukkig kun je groene aanslag verwijderen met verschillende concentraten en sprays. Groene aanslag reinigers werken snel tegen algen. Daarnaast hebben sommige producten ook een beschermende werking, waardoor groene aanslag langer wegblijft na het reinigen.

Naast groene aanslag is onkruid ook een doorn in het oog in menige tuin. Onkruidverdelgers bieden hiervoor een uitkomst. Onkruidverdelgers werken snel en zijn zeer grondig, doordat ze ook de wortels aanpakken. Er is een onkruidverdelger voor elke soort onkruid, maar let wel op waar je het middel kunt gebruiken. Niet elke onkruidverdelger kun je gebruiken op jouw gazon of tussen andere planten. Volg altijd de instructies op de verpakking! 

Sommige onkruidverdelgers pakken ook mos aan. Mos komt in vrijwel elke tuin voor. Hoewel mos in sommige tuinen erg mooi kan zijn, kan het ook voor veel overlast zorgen. Mos tussen de tegels kan erg glad en daardoor gevaarlijk zijn. Deze mos pak je het beste aan met een concentraat of spray. Voor mos dat tussen je planten of moestuin groeit is er speciale mos-verwijderaar die je gewassen niet aantast. Zo maak je jouw tuin veilig mosvrij.

Ongenode gasten

Ongedierte, zowel buiten als binnen, kan voor veel overlast zorgen. Er zijn verschillende soorten ongedierte die je kunnen teisteren, maar de meest voorkomende soort ongedierte zijn muizen en ratten. Muizen en ratten brengen veel virussen en bacteriën met zich mee, knabbelen je spullen kapot en laten viezigheid zoals keutels achter. Muizen en ratten bestrijden kan op verschillende manieren. Je kunt ze verjagen met ultrasone verjagers of vangen met vallen en kooien.

Maar niet alleen muizen en ratten brengen overlast met zich mee. Ook mollen in je tuin kunnen erg vervelend zijn. Mollen graven je gazon namelijk helemaal overhoop wat zorgt voor molshopen. Mollen kun je bestrijden met mollenklemmen. Een meer diervriendelijke manier is het gebruiken van een mollenverjager. Een mollenverjager produceert trillingen in de grond die mollen vervelend vinden, zodat ze vertrekken uit jouw tuin.

Voorkom overlast

Mieren zijn vervelende diertjes om in de tuin te hebben. Mieren verspreiden bladluis door je tuin waardoor planten aangetast worden. Doordat ze zo klein zijn kunnen ze door een klein gaatje gemakkelijk je huis binnen komen waardoor binnenplanten en etenswaren ook aangetast worden. Gelukkig kun je mieren zowel binnen als buiten gemakkelijk bestrijden, met mierenpoeder of insectensprays. Daarnaast is het belangrijk dat je etensresten en voedingswaren altijd goed opruimt en opbergt.

Slakken kunnen net als mieren veel schade aanrichten. Vooral moestuinen hebben flink te lijden onder slakken. Er zijn dus maar weinig mensen die blij worden van slakken in de tuin. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je slakken kunt weren. Bijvoorbeeld met een slakkenval en lokstof die slakken vangt. Of slakkenwerende korrels op basis van ijzerfosfaat, die slakken wegjaagt uit je tuin en bij je planten weghoudt. Opties genoeg!

Back to top