• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Hamsterkooi

Heb je een nieuwe kooi nodig voor je hamster? Bij Pets Place vind je een ruim assortiment aan hamsterkooien. Voor de kleinste tot de grootste hamsters en van een basismodel tot een echte hamsterkooi villa! Je vind in onze webshop en winkels Savic, Flamingo en Ferplast hamsterkooien.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van39producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van39producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Inspiratie van andere baasjes! @petsplacenl

Hamsterkooi

Je bent op zoek naar een nieuwe kooi voor je hamster, maar voor welke hamsterkooi kies je? Ga je voor een traliekooi of een glazen hamsterkooi? In een hamsterkooi met horizontale spijlen kan een hamster goed klimmen en in een hamsterkooi van glas kan je je kleine knager goed bekijken. Ook is een glazen hamsterkooi ideaal voor hamsterscaping!
Waar je ook voor kiest, het is belangrijk dat je een diepe kooi neemt waar veel bodembedekking in past. Hamsters vinden het namelijk heel leuk om te graven. In het wild maken ze zelfs holletjes op 50 centimeter diepte!

Waar zet je je hamsterkooi neer?

Hamsters zijn echte nachtdieren en slapen dus overdag. ‘S nachts kan je kleine knager veel lawaai maken omdat ze dan actief zijn, daarom is het niet handig om de hamsterkooi in je slaapkamer neer te zetten. Zorg er wel voor dat de kooi in een ruimte komt te staan die overdag rustig is, zodat je hamster rustig kan slapen zonder vaak gestoord te worden. De temperatuur in de kamer is ook erg belangrijk, een te warme of te koude temperatuur is niet fijn voor je dier. Een kamertemperatuur tussen de 18 °C en 23 °C is ideaal. Je moet je hamsterkooi dus ook niet in de directe zon zetten, dan wordt het al snel te warm.

Hamsterscaping

Hamsterscaping is het inrichten van je hamsterverblijf gericht op het natuurlijke gedrag van een hamster. Vaak wordt hamsterscaping in een hamsterkooi van glas gedaan, zoals de Ferplast Knaagdierkooi Jerry. De glazen wanden maken het mogelijk om je mooi ingerichte verblijf en je hamster goed te zien! Je kleine knager is een echte graver en maakt gangen en holletjes onder de grond. Daarom is het bij hamsterscaping erg belangrijk om een flinke laag bodembedekking in de kooi te doen. Ook houden hamsters ervan om beschut te zijn en hebben ze een hekel aan open plekken. Veel verstopplekken zijn daarom handig voor in het verblijf. Je kan huisjes neerzetten waar je dier in kan schuilen, maar je kan ook gebruik maken van tunnels waar ze in kunnen. Hamsters zijn hele actieve dieren en rennen graag veel, daarom is een looprad in de hamsterkooi ideaal. Je kleine knager kan op die manier veel meters afleggen in zijn of haar kooi. Wel is het belangrijk dat je looprad groot genoeg is, je hamster moet niet met een kromme rug lopen. Kies voor een looprad zonder spijlen, dit is veiliger voor je knaagdier omdat deze niet vast kan komen te zitten met zijn of haar poten of kop.

Inrichting van je hamsterkooi

Voor het inrichten van je hamsterkooi heb je een paar dingen nodig, daarom hebben we voor jou een boodschappenlijstje gemaakt!

  • Een drinkfles en voerbak.
  • Een huisje voor je hamster. Je kleine knager vindt het fijn om in een donkere schuilplaats te slapen.
  • Bodembedekking voor op de bodem van de hamsterkooi waar je dier in kan graven.
  • Nestmateriaal waar je knaagdier een warm nestje mee kan maken.
  • Knaagdierspeelgoed om de verveling van je hamster tegen te gaan.
  • Een looprad zodat je hamster veel kan rennen.
  • Badzand om in te badderen, gebruik hier alleen zand dat geschikt is voor knaagdieren en geen vogelzand! In vogelzand zitten scherpe stukjes waar je knaagdier niet tegen kan.

Inspiratie van andere baasjes! @petsplacenl

Ga je binnenkort een knaagdier aanschaffen of ben je juist op zoek naar een nieuwe kooi? Pets Place biedt een ruim assortiment kooien aan voor konijnen, cavia's, hamsters en ratten. Ook voor accessoires zit je hier goed.
Back to top