• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Caviakooi

Bij Pets Place ben je aan het juiste adres voor een nieuwe caviakooi voor je knaagdier! Je vind bij ons caviahokken voor binnenshuis maar ook voor buitenshuis. Je kan je caviahok gemakkelijk uitbreiden met een mooie ren om meer beweegruimte te creëren voor je dieren. Lees op deze pagina meer over de verschillende caviakooien en waar je deze het beste kunt neerzetten!

Tonen als Foto-tabel Lijst

14Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

14Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Caviakooi binnenshuis

Het belangrijkste van een caviakooi is dat deze groot genoeg is voor je huisdier. Cavia’s zijn van nature groepsdieren, daarom is het verstandig om je cavia nooit alleen te houden maar met soortgenoten. Lang niet elke cavia kan goed overweg met een andere soortgenoot, daarom is het belangrijk dat je ze eerst goed aan elkaar laat wennen. Cavia’s die veel met elkaar vechten kunnen beter uit elkaar gehaald worden. Hoe meer cavia’s je in een caviahok hebt, hoe groter deze zal moeten zijn. Cavia’s houden ervan om te lopen, daarom hebben ze veel bewegingsruimte nodig. Je kan ervoor kiezen om een caviakooi met meerdere verdiepingen te hebben, hierdoor creëer je meer oppervlakte waarop ze kunnen lopen. Je kan er ook voor kiezen om een gebied bij je caviakooi af te zetten met een konijnenren.

Caviakooi buitenshuis

Sommige mensen kiezen ervoor om hun cavia’s buitenshuis te houden met een caviahok voor buiten. Je moet dan wel rekening met de weersomstandigheden. Cavia’s kunnen niet zo goed tegen flinke kou, maar ook niet tegen hitte. In de winter kunnen cavia’s beter tegen de kou als ze met meerdere dieren in het verblijf zitten. Je kan in de winter een dikkere laag bodembedekking in het schuilhok neerleggen voor extra warmte. In de zomer is het juist belangrijk dat er voldoende schaduw in het verblijf aanwezig is dat ze tegen de zon en hitte beschermt.

Het is belangrijk dat je cavia’s altijd toegang hebben tot een goed isolerend, wind- en waterdicht schuilhok hebben. Cavia’s kunnen erg slecht tegen tocht, zorg daarom dat het schuilhok voldoende ventilatie heeft. De adem van je knager bevat vocht waardoor er condens in het nachthok kan ontstaan als deze niet goed is geventileerd. Ook is het belangrijk dat je het binnenverblijf dagelijks op natte plekken in de bodembedekking controleert. Als je natte plekken in het binnenverblijf aantreft kan je deze het beste direct weghalen, hierdoor heeft je cavia er zo min mogelijk last van!

Handige tips waar je op kan letten

Hieronder vind je handige tips waar je op kan letten bij het neerzetten en inrichten van je caviakooi:

 • Cavia’s kunnen slecht klimmen en zullen dit ook bijna nooit doen. Heb je meerdere verdiepingen of plateau’s in het verblijf? Zorg dan dat je trappetjes installeert die niet te steil of te glad zijn!
 • Plaats het caviahok niet in de volle zon, cavia’s raken namelijk erg snel oververhit.
 • Cavia’s zijn prooidieren en vinden het fijn om te schuilen, zorg daarom voor voldoende schuilmogelijkheden in het verblijf.
 • Zet de caviakooi niet naast geluidsproducerende apparaten zoals een televisie of geluidsboxen. Je huisdier kan erg veel stress ervaren door alle ultrasone geluiden die van de apparaten afkomen.
 • Als je je cavia’s in een ren hebt, raden we je aan om tenminste de helft van de ren af te schermen aan de bovenkant. Je kan daarvoor gebruik maken van een beschermnet.

Inrichting van je caviakooi

Voor het inrichten van je caviakooi heb je een paar dingen nodig om aan de standaard behoefte van je dier te voldoen:

 • Een drinkfles en voerbak waar je dier uit kan eten en drinken.
 • Een goed huisje is essentieel voor je cavia, je knager kan zich hier in terugtrekken om veilig te voelen.
 • Bodembedekking voor op de bodem van de caviakooi.
 • Knaagdierspeelgoed om de verveling van je knager tegen te gaan.
 • Je kan ervoor kiezen om een knaagdiertoilet in het verblijf te plaatsen, je kan je cavia trainen om zijn of haar behoefte in dit toilet te doen. De rest van het verblijf blijft daardoor schoner.

Inspiratie van andere baasjes! @petsplacenl

Ga je binnenkort een knaagdier aanschaffen of ben je juist op zoek naar een nieuwe kooi? Pets Place biedt een ruim assortiment kooien aan voor konijnen, cavia's, hamsters en ratten. Ook voor accessoires zit je hier goed.
Back to top