• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Speelgoed

Wil je verveling van je knaagdier tegengaan? Dan heeft Pets place de ideale oplossing voor jou! Met ons ruime assortiment aan knaagdierspeelgoed kan jouw huisdier zich niet meer vervelen. Er is ruime keuze aan hamster speelgoed, speeltjes voor je konijn en speeltjes voor jouw cavia. Het knaagdierspeelgoed heeft veel voordelen voor jouw dier: zo slijten de tanden en nagels en kan je het natuurlijke gedrag van je knager stimuleren.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van208producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Knaagdier & Konijn Speelgoed kopen
  Adori Knaagdierspeeltje Speelbal Plastic Multi-Color - Speelgoed
  Waardering:
  73%
  Normale prijs 2,09 - 2,69 2,09 - 2,69
  Ø6 cm
  Ø9 cm
 2. Knaagdier & Konijn Speelgoed kopen
  Trixie Natural Living Wilgenbal Gevlochten - Speelgoed
  Normale prijs 2,99 - 3,99 2,99 - 3,99
  45 g
  50 g
 3. Knaagdier & Konijn Speelgoed kopen
  Beeztees Trainingsmolen Silent Spinner Assorti - Speelgoed
  Waardering:
  60%
  Normale prijs 23,99 - 54,49 23,99 - 54,49
  12 cm
  17 cm
  24 cm
  29 cm
 4. Knaagdier & Konijn Speelgoed kopen
  Trixie Natural Living Wip - Speelgoed
  Waardering:
  60%
  Normale prijs 5,49 - 6,99 5,49 - 6,99
  22x7x8 cm
  32x7x14 cm
 5. Knaagdier & Konijn Speelgoed kopen
  Ferplast Trainingsmolen Assorti - Speelgoed
  Normale prijs 8,25 - 8,50 8,25 - 8,50
  Large
  Medium
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van208producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Inspiratie van andere baasjes! @petsplacenl

Verveling voorkomen met knaagdierspeelgoed

Er zijn veel verschillende soorten speelgoed voor knaagdieren. Naast speelgoed voor het spelen, is er ook veel knaagdierspeelgoed voor het knagen van de tandjes en voor de conditie van het dier. Het actief bezig zijn met spelen is voor je knaagdier belangrijk zodat hij of zij zich niet gaat vervelen en geen ongewenst gedrag gaat vertonen. Voorbeelden van ongewenst gedrag zijn dat je huisdier gaat bijten of gaat knagen aan het knaagdierhok. Dit gedrag voorkom je dus door voldoende knaagdierspeelgoed in het verblijf te leggen. Zo kan je bijvoorbeeld een houten brug of tunnel in het verblijf plaatsen, hier kan je knaagdier mee spelen maar ook aan knagen.

Knaagdierspeelgoed stimuleert het natuurlijke gedrag

Speelgoed kan ook gebruikt worden om het natuurlijke gedrag van je knaagdier naar boven te halen. Zo is een konijn bijvoorbeeld in het wild het grootste gedeelte van de dag bezig met het zoeken naar eten. Omdat dit in een konijnenkooi moeilijker is, kan je interactief speelgoed gebruiken. Je verstopt knaagdiervoer of -snacks in het knaagdierspeelgoed en laat je knager op zoek gaan naar zijn of haar beloning. Op deze manier wordt het natuurlijke voedingsgedrag naar boven gehaald.

Natuurlijk slijten van de tanden en nagels

Wist jij dat de nagels en tanden van een konijn en knaagdieren hun hele leven doorgroeien? Bij een konijn groeien de tanden gemiddeld een 10 centimeter per jaar. Je kan je een konijn met tanden van 10 centimeter haast niet voorstellen, dit komt omdat de tanden langzaam slijten. Dit gebeurt onder andere door de voeding die jouw knaagdier dagelijks krijgt, maar het geven van knaagdierspeelgoed kan hier ook bij helpen. Het knaagspeelgoed zorgt ervoor dat de tanden op een goede manier slijten en niet te lang worden. De nagels van jouw knaagdier slijten ook door het lopen en spelen, maar merk je dat ze toch te lang worden? Dan kan je ze met een nagelschaar voor knaagdieren bijknippen, dit kan je ook bij jouw dierenarts laten doen of in één van onze winkels!

Maak je knaagdier actiever met knaagdierspeelgoed

Hamsters, muizen, ratten en degoes lopen lange afstanden in het wild. In een knaagdier verblijf is het vaak niet mogelijk om kilometers aan afstand af te leggen. Een belangrijk voorbeeld van knaagdierspeelgoed om energie kwijt te kunnen is een rad of een draaischijf. Hier kan je knaagdier helemaal op los gaan en de beweging krijgen die hij of zij nodig heeft. Een rad of draaischijf geeft je knaagdier de mogelijkheid om zijn of haar energie kwijt te raken. Een belangrijk punt bij het uitzoeken van een rad is dat het rad geen spijlen heeft, maar dat het ren gedeelte bestaat uit een aaneengesloten stuk materiaal. Dit kan bijvoorbeeld van plastic zijn of van houtachtig materiaal. Hierdoor kunnen de pootjes van jouw dier niet vast komen te zitten in het knaagdierspeelgoed tijdens het rennen en voorkom je ongelukken!

Verstopgedrag knaagdieren 

Andere vormen van natuurlijk gedrag zijn het verstopgedrag en klimgedrag. Hamsters, muizen, ratten en degoes vinden het erg leuk om te klimmen in klimspeelgoed. Ook graven knaagdieren veel, je kan een dikke laag bodembedekking in de kooi leggen om voldoende graafruimte te creëren. Maar je kan ook een graaftoren in het verblijf neerzetten. Deze toren vul je met bodembedekking zodat je kleine knager hierin kan graven en verstoppen. Op deze manier heeft je huisdier ook een leuke schuilplaats! voldoende schuilplaatsen zijn namelijk belangrijk voor knaagdieren, in het wild moeten ze zich namelijk vaak verstoppen. Een deel van het knaagdierspeelgoed functioneert ook als schuilplaats, maar je kan ook huisjes in het verblijf zetten.

Back to top