Houtskoolbarbecue
Houtskoolbarbecue buiten hebben staan? Bekijk hier houtskool barbecues met deksel en zonder deksel van merken als Weber & Patton bij Pets Place Boerenbond!
Houtskoolbarbecue buiten hebben staan? Bekijk hier houtskool barbecues met deksel en zonder deksel van merken als Weber & Patton bij Pets Place Boerenbond!
33-34van34producten
33-34van34producten
De traditionele manier van barbecueën is met houtskool of briketten. De rokerige smaak en de knetterende houtskool zijn kenmerkend voor een houtskool barbecue. Met een houtskool barbecue kan je zeer hoge temperaturen bereiken onder het rooster waar het vlees op ligt. Een nadeel van houtskoolbarbecues is dat het even kan duren voordat de briketten en houtskool warm genoeg zijn om erop te kunnen bakken. Tevens zijn houtskool barbecues minder schoon in gebruik dan bijvoorbeeld elektrische barbecues of gasbarbecues. Over het algemeen zijn houtskoolbarbecues goedkoper in aanschaf dan gasbarbecues, en de kosten van houtskool zijn meestal lager dan die van propaangas. Dit maakt het extra aantrekkelijk om een houtskoolbarbecue in de tuin te hebben! Daarnaast zijn sommige houtskoolbarbecues draagbaar en gemakkelijk mee te nemen voor picknicks in het park of kampeertrips op de camping.
Wanneer je de houtskoolbarbecue zelf in de tuin hebt staan, heb je een belangrijk element van en barbecueën in huis. Om goed, veilig en soepel te werk te gaan, is het handig om de volgende benodigdheden in huis te halen voordat je gaat barbecueën met een houtskoolbarbecue.
Dit is natuurlijk de brandstof voor je barbecue. Kies je voor houtskool of briketten? Houtskool is een verkoolde versie van normale houtblokken, waardoor het sneller en harder brandt. Voor gerechten die langer op de grillplaat moeten liggen zijn briketten geschikter! De keuze is aan jou.
Om de houtskool of briketten aan te steken, heb je aanmaakblokjes of -vloeistof nodig. Deze helpen bij het snel en gelijkmatig ontbranden van de kolen.
Het startproces een handje helpen? Een kolenstarter is een handig hulpmiddel om de houtskool of briketten snel en gelijkmatig aan te steken zonder gebruik te maken van aanmaakvloeistof. Het maakt het proces van het voorverwarmen van de kolen efficiënter en veiliger.
Barbecuegereedschap is onmisbaar bij het grillen. Denk aan een tang, spatel en grillborstel om eten op de barbecue te hanteren en om het rooster schoon te maken.
Houtskoolbarbecues kunnen erg heet worden, dus het dragen van hittebestendige barbecuehandschoenen is geen overbodige luxe.
Voor de echte barbecuers onder ons is een goede vleesthermometer nodig om ervoor te zorgen dat het voedsel de juiste interne temperatuur heeft bereikt. Dit is vooral belangrijk bij het grillen van vlees om ervoor te zorgen dat het veilig is om te eten.
Last but not least, zorg voor het voedsel dat je wilt grillen en de kruiden en sauzen om het op smaak te brengen. Denk aan vlees, vis, groenten en eventueel fruit voor een gevarieerde barbecue-ervaring.
Spullen in huis? Check! Dan kun je nu lekker en effectief barbecueën… toch? Een houtskoolbarbecue werkt op een eenvoudige manier. Zo barbecue je met een houtskoolbarbecue!