• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Beenbeschermers

Beenbeschermers zijn er in verschillende soorten. Onder beenbescherming voor jouw paard vallen peesbeschermers, kogelbeschermers & springschoenen. Benieuwd waarom het toch goed is om de verschillende soorten beenbescherming te gebruiken? We zetten het graag even voor jou op een rij samen met ons assortiment. Bekijk hier het assortiment beenbeschermers voor paarden bij Pets Place.

Tonen als Foto-tabel Lijst

15Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Beenbescherming Beenbeschermers kopen
    Waldhausen Springschoen Pvc Zwart - Rijbenodigdheden
    Normale prijs 14,95 14,95
    Medium
    Xlarge
  2. Beenbescherming Beenbeschermers kopen
    Waldhausen Kogelbeschermers Esperia A 2 - Rijbenodigdheden
    Normale prijs 17,95 - 19,95 17,95 - 19,95
    Full
    Pony
Tonen als Foto-tabel Lijst

15Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Heeft mijn paard beenbeschermers nodig?

Mocht je nou niet goed weten of jouw paard zijn benen regelmatig strijkt of aantikt? Dan kun je dit controleren door te kijken of de peesbeschermers krassen of beschadigingen hebben. Mocht dit zo zijn dan hebben de peesbeschermers hun werk goed gegaan en heeft jouw paard hier dus zeker baat bij!

Waarom peesbeschermers?

Peesbeschermers worden gebruikt bij het beschermen van de pezen in het voorbeen. Een paard kan met zijn achtervoeten zijn voorbenen raken, wat voor peesletsel kan zorgen. Wanneer jouw paard letsel aan zijn pezen heeft, is dit moeilijk te genezen. Helemaal wanneer jouw paard hoefijzers draagt kan dit extra hard aankomen.

Dit wil je als ruiter natuurlijk graag voorkomen! Let er wel altijd goed op dat de benen van jouw paard niet te warm worden. Het is belangrijk om dit na een training altijd even te checken en pas hierop het gebruik van de peesbeschermers aan. Kijk vanzelfsprekend ook goed naar jouw paard hoe het op de peesbeschermers reageert.

Soorten peesbeschermers

Peesbeschermers zijn verkrijgbaar in 2 soorten; de hardere peesbeschermers van kunststof én de zachtere peesbeschermers welke meer meevormen met het paardenbeen. Vaak zijn de peesbeschermers gevoerd met neopreen en tegenwoordig ook met nep bont. Het voordeel van bont is dat deze niet schuren, maar vanzelfsprekend worden deze wel wat warmer. Door deze verschillende functies is er altijd een peesbeschermer welke bij jouw paard zal passen.

Waarom kogelbeschermers?

Kogelbeschermers (ook wel strijklappen genoemd) doe je om de achterbenen van jouw paard; wanneer de benen tegen elkaar aan tikken. Met kogelbeschermers voorkom je dus dat jouw paard beschadigingen aan zijn benen krijgt door aantikken. Vaak hebben kogelbeschermers hard kunststof aan de binnenkant.

Soorten kogelbeschermers

Er zijn twee verschillende soorten kogelbeschermers, namelijk: kogelbeschermers met harde schaal rondom de kogel en anatomisch gevoerde schaal. Bij kogelbeschermers met een harde schaal rondom de kogel zijn beide kanten van de kogel beschermd. Dit type kogelbeschermers is vooral aan te raden bij disciplines, zoals springen en cross. Doordat deze kogelbeschermers niet gaan schuiven zullen ze hun functie niet verliezen. Strijkt jouw paard veel met zijn achterbenen? Dan is dit model dus een echte aanrader. Daarnaast zijn er beenbeschermers met alleen een anatomisch gevormde schaal aan de binnenzijde. Hierbij wordt alleen de binnenzijde van de kogel beschermd tegen strijken. Tegenwoordig zijn strijklappen altijd met klittenband en zonder elastiek, volgens de nieuwe FEI regelgeving. Ook deze zijn in allerlei hippe kleurtjes verkrijgbaar, per set. Dus ook weer mooi te combineren!

Waarom springschoenen?

Springschoenen vallen vanaf de kroonrand over de hoef en beschermen de hoeven & kroonrand van jouw paard. Springschoenen worden veel gebruikt tijdens het springen doordat ze bescherming bieden tegen het aantikken van de balk. Ook in de dressuur kunnen springschoenen fijn zijn voor jouw paard. Vooral in een voorwaartse gang zoals middendraf of uitgestrekte draf. Vaak worden springschoenen ook gebruikt in de wei, om jouw paard te beschermen tegen het aftikken van zijn ijzers. Met name wanneer jouw paard vaak zijn hoefijzers verliest of beschadigingen heeft aan zijn hoeven. Let er hierbij wel op dat je luchtige springschoenen neemt welke lang over de achterkant van de hoef vallen.

Soorten springschoenen

Je hebt rubberen springschoenen; dit zijn de meest goedkope. Maar je hebt ze ook veel luxer; met bont, of met no turn zodat de springschoenen niet kunnen draaien aan de hoef én ze dus niet snel af zullen gaan. Deze zijn er in allerlei prints, met bont, met mesh, van neopreen en daarnaast dus de meest luxe met no turn bescherming. Ook springschoenen zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar.

Back to top